Tőkebevonás

Tőkebevonás tulajdonképpen a felkészüléstől a szerződéskötési tart és bár egy összefüggő, hosszú, folyamat az egész mégis az eltérő igények miatt három részcsomagra bontottuk.

Compass

A kockázati tőke alapkezelők felé akkor tud egy startup megfelelően bemutatkozni tőkebevonási céllal, ha minden elvárt dokumentum elkészült. Nem a formai megfelelést kell megcélozni, hanem a Onepager-től kezdve a pénzügyi tervig végiggondolt, védhető projektet kell bemutatni. A Compass csomagban segítünk a startup-nak abban, hogy minden anyag megfelelő minőségű legyen és mihamarabb ott üljünk a partner alapkezelők képviselői előtt.

Navigator

Ha sikerült felkeltenünk az alapkezelő érdeklődését és elindulnak a tranzakciós tárgyalások, rengeteg üzleti, jogi kérdés merül fel, ahol tipikusan jelentős az információs aszimmetria az asztal két oldalán ülők között. Ezt próbáljuk meg kiegyensúlyozni azzal, hogy a teljes tárgyalási folyamatot végigtámogatjuk, a startup alapítók érdekeit képviseljük és segítünk egy hosszabb távon is kiegyensúlyozottan működő megállapodást kialakítani.

True Course

Sokszor előfordul, hogy az alapítói csapat nem érzi biztosnak magát abban, hogy megfelelő minőségű anyagokat tudjon összeállítani a tőkebevonásra felkészülve. Ez jelenthet inkább módszertani, formai bizonytalanságot, de gyakran tartalmit is, pl. bizonytalanságot az üzleti modell részleteinek tekintetében. Ilyenkor abban is tudunk segíteni, hogy mi készítjük el a dokumentációt a csapat szakmai vagy technikai inputjai alapján. Ez persze továbbra is egy közös munka, mert az ötletet, a terméket Ti ismeritek legjobban, de azt hogy a befektető mit keres mi testközelből látjuk.